Cum ne-a obişnuit Google în ultimii ani, ieri aceştia au lansat noile modele Pixel, Pixel 4a 5G şi Pixel 5. Dacă până acum exista totuşi o diferenţă între modelele lansate în fiecare an,adică unul era mai potent decât celălalt, iată că acum nu prea există diferenţe.

Să nu mai vorbim de faptul că cele două modele sunt inferioare modelelor altor concurenţi de pe piaţa de smartphone-uri, simplu fapt că au decis să pună un procesor mediu şi anume procesorul Snapdragon 765G. Deşi acest procesor este nou şi suportă 5G-ul, nu se compară cu fratele său mai mare 865 care se află pe mai toate modelele concurente de top.

Ambele telefoane Pixel au aceleaşi camere iar când vine vorba de ecrane, aflăm că “micul” Pixel 4a are un ecran mai mare decât Pixel 5, mai exact 6.2 faţă de 6, totuşi cu o rezoluţie mai slabă.

Putem oarecum să justificăm diferenţa de 200 de dolari dintre cele două modele atunci când vine vorba de construcţie, Pixel 5 vine cu un şasiu din aluminiu reciclat iar Pixel 4a doar policarbonat (plastic). Totodată Pixel 4a nu are rezistenţă la apă şi opţiunea de încărcare wireless inversă (adică poţi încărca alte telefoane wireless).

Găsim şi o baterie mai mică la 4a 5G dar totuşi mai mare faţă de predecesorul Pixel 4a. Da, există şi un model mai vechi cu vreo 2 luni, Pixel 4a, exact, fără 5G. De ce atâtea telefoane lansate? Nu ştim, dar probabil erau deja pe linia de fabricare.

Cel mai ciudat şi “rău” lucru ar fi faptul că au decis să lanseze 3 modele medii. Eu nici acum nu sunt convins să cumpăr vreodată un Pixel. Am fost tentat la apariţia lui bătrânul Nexus 5, dar de atunci nu m-a atras nimic.

Vom vedea poate la anul vreo schimbare a celor de la Google, poate vor lansa şi ei un telefon care să concureze cu ceilalţi, că nu toată lumea caută neapărat actualizări la zi şi un Android curat.

Distribuie: