Google a mai încercat să aducă Android pe telefoane ieftine pentru orice buzunar dar acum cu Android Go, va ajunge la mult mai mulți utilizatori care nu-și permit telefoane de top.

Android Go nu este așa de diferit de Android-ul normal

Android Go va putea fi rulat pe dispozitive cu 1GB de memorie RAM sau chiar sub această valoare. Singura diferență dintre cele două este că versiune Go va fi bazată pe stabilitate și performață care să permită producătorilor să lanseze telefoane mobile slabe din punct de vedere funcțional, adică memorie RAM mică, memorie internă mică, rezoluție mică…toate mici dar care să-ți permită ție ca și utilizator să-ți folosești telefonul fără renumitul lag, pur și simplu pentru uzul normal, convorbiri, mesaje și puțin social.

Prima versiune de Android Go este bazată pe Android 8.1 Oreo și acesta va avea facilități de administrare a datelor mobile integrate adânc în sistem pentru ați permite să monitorizezi cu grijă utilizarea datelor.

Platforma vine cu propriile ei aplicații

Cum platforma Android Go este concepută să ruleze pe dispozitive sub 1GB de memorie RAM, aceasta vine la pachet cu propriile sale versiuni “ușoare” de aplicații populare din ecosistemul Google.

Aplicația Google Go, va avea aceleași facilitați ca și aplicația Google normală de a căuta și de ați oferi recomandări dar cu o amprentă mult mai mică. Același lucru se va întâmpla și cu aplicația Google Assistant Go, care va aduce Asistentul Google pe telefoanele ce vor avea sub 1GB de memorie RAM pentru prima dată.

Tastatura virtuală a celor de la Google nu scapă nici ea de versiunea Go, care va avea aceleași facilități ca și versiunea normală, autocorecție, tastare prin voce, suport multi-lingvist, emoticoane precum și GIF-uri, dar într-un pachet mic. Asemenea se va întâmpla și cu versiunile de Maps Go și Gmail Go. Navigatorul Chrome în această versiune va avea salvarea de date pornită din start.

Files Go este noua aplicație Google pentru administrarea de fișiere. Face o treabă excelentă în îndepărtarea de fișiere vechi, înlăturarea cache-ului precum și posibilitatea de a trimite și primii fișiere.

Combinația de aplicații Go plus câteva alte aplicații preinstalate îți va dubla spațiul de pe telefonul tău chiar dacă acesta are 8GB de memorie internă. Gata cu notificările sâcâitoare de spațiu insuficient. Să nu mai zic că aplicația Play Store îți va sublinia aplicațiile ușoare numai bune pentru sistemul tău.

Disponibilitate și prețuri

Conform zvonurilor, un astfel de telefon care va rula Android Go, va putea fi achiziționat la suma de sub 50 de euro. Qualcomm și MediaTek, producători de top ale procesoarelor renumite de pe mai toate telefoanele actuale, au anunțat că vor arăta suport programului Android Go. Asta înseamnă că anul acesta vom găsi pe rafturile magazinelor din domeniu astfel de telefoane la prețuri, să speram că și la noi, de nimic.

Ce părere aveți despre acest program? Consider că va fi benefic mai mult pentru persoanele mai învârstă sau pentru cei cu un buget foarte mic.