Am vorbit deja despre aceste telefoane, am venit și cu imagini, dar ia-tă că acum dispozitivele sunt oficiale. Deși noile telefoane păstrează mult din aspectul predecesorilor XA1 și L1, nu putem ignora câteva noutăți cum ar fi ecranul care acum este lat pană la maxim, adică nu mai vedem nici urmă de rame în părți, doar ecran, din păcate pe modelul mai slab, L2, există această ramă, dar nu așa de mare cum o vedeam pe L1.

Mai nou acum Sony a reușit să aducă senzorul de amprentă pe partea din spate, pe toate cele trei modele. În ceea ce privesc specificațiile, ambele modele XA2 și XA2 Ultra sunt asemănătoare, diferențele fiind în partea de ecran unde XA2 vine cu un ecran de 5,2 iar XA2 Ultra cu un ecran de 6. La capitolul rezoluție ambele au full HD, adică de 1080p. Procesorul este și el la fel la ambele modele, Qualcomm Snapdragon 630, numai că memoria e diferită, la XA2 sunt doar 3GB de memorie RAM, iar la XA2 Ultra sunt 4GB. Ca și memorie internă, ambele au variante de 32GB, doar XA2 Ultra vine și cu o variantă de 64GB și ambele au suport pentru un card de memorie de pană la 256GB.

Camerele de pe spate ale celor două sunt identice de 23MP cu o deschidere de f/2.0, suport video 4k și zoom de 5x. Deși ambele au camere de 8MP pe față cu unghi larg de 120 de grade, Sony Xperia XA2 Ultra mai are încă o cameră de 16MP.
Ambele vin la bord cu Android 8 Oreo, unde XA2 vine cu o baterie modestă de 3300mAh, XA2 Ultra are una puțin mai mare de 3580mAh. Din nou ambele suportă Bluetooth 5.0, USB-C, NFC și faimosul jack audio de 3.5mm.

Sony Xperia XA2 și Xperia XA2 Ultra

Nu, nu l-am omis pe micul Sony Xperia L2. El vine cu un ecran de 5.5 inci, rezoluție HD adică 720p, un procesor quad-core tactat la 1,5GHz, 3GB de RAM, 32GB de memorie internă, cameră principală de 13MP iar cea frontală este identică cu cea găsită pe fratele mai mare XA2, de 8MP. Din păcate acesta nu vine decât cu Android 7.1.1 Nougat, deși vine la pachet cu NFC, USB-C și jack-ul audio de 3.5mm iar versiunea de Bluetooth este coborâtă la 4.2.

Câteva lucruri de precizat despre cele trei modele Sony, încă nu se știe exact când vor fi puse spre vânzare, undeva pe la sfârșitul acestei luni cel mai probabil și toate au senzorul de amprentă pe spate ce este o premieră pentru Sony. XA2 va fi disponibil în următoarele culori: gri, roz, albastru și negru; iar XA2 Ultra: gri, auriu, albastru deschis și negru.