Probabil ți s-a întâmplat și ție să te uiți pe un site de cumpărături la un anumit produs, să zicem la un telefon anume, apoi zile la rând când vizitezi alte site-uri să fi urmărit de reclame cu acel telefon. Chiar dacă ai cumpărat acel produs până la urmă, reclama aia tot te va urmării.

Acest tip de reclame se numește “reclame de reamintire”. Și iată că și Google știe cât de enervante pot fi. Așa că, în câteva zile, Google îți va permite să le ascunzi pe o perioadă de 90 de zile, având în vedere că un astfel de reclamă este activă circa 30 de zile, deci ca să fie siguri.

“Astăzi, vom începe să permitem abilitatea de a ascunde reclamele de reamintire de pe aplicații precum și de pe website-urile care sunt partenere Google de a afișa astfel de reclame. Planificăm să extindem această unealtă pentru a controla reclamele de pe Youtube, Căutare și Gmail în următoarele luni.” ne spune  Jon Krafcik, un manager de produse pentru intimitate și transparență, într-o postare pe blogul Google.

După cum am înțeles, această unealtă va merge doar pentru reclamele distribuite prin rețeaua Google, deci este posibil să mai descoperi o reclamă sau două chiar și după ce ai ascuns-o.

Ține minte că această unealtă se va sincroniza pe toate dispozitivele tale doar dacă ai un cont Google active pe ele, deci dacă ascunzi o reclamă pe telefonul tău, automat va fi ascunsă și pe laptopul tău când te vei autentifica cu același cont, în Chrome de exemplu.