Poate nu știați deja că dacă cineva face un screenshot la un mesaj direct (DM) pe Instagram, tu ca și proprietar al acelui mesaj direct vei fi înștiințat printr-o notificare despre acel screenshot și detalii despre cine l-a făcut.

Acum Instagram pare să testeze aceeași soluție și pentru atunci când cineva îți va face screenshot la o poveste (Story) sau chiar al unei postări normale. Luați aminte că totuși nu vei primi o notificare ci doar vei putea observa cine a făcut asta prin accesarea secțiunii unde sunt prezenți cei ce ți-au văzut postarea. La fel și cel care va face screenshot va fi anunțat prima dată că la următorul va fi detectat de proprietar.

Semnul va fi acela care cam seamănă cu un soare.

Deocamdată numai câțiva utilizatori pot testa această caracteristică și nu se știe dacă Instagram  o va adopta până la urmă, pentru că foarte probabil acei utilizatori care sunt obișnuiți să facă screenshot la postări (recunosc, chiar și eu câteodată) fără să fie detectați, nu vor mai viziona așa de mult alte postări.

În funcție de impactul pe care îl va avea această caracteristică asupra utilizatorilor, Instagram va lua o decizie în a adopta caracteristica sau nu. Cei de la Snapchat au deja o astfel de caracteristică, așa Instagram va fi în rând cu ei pentru combaterea de abuzuri, deși personal cred că sunt mulți proprietari de postări (mai ales fetele…) care nu sunt deranjați de screenshot-uri, poate doar cei privați…

Voi ce părere aveți? Vă va afecta?