Nu, nu este o opțiune de a reposta, dar astăzi Instagram lansează oficial o opțiune ce va permite utilizatorilor să redistribuie postările altora în propriile lor Povești (Stories). Ideea este ca prin folosirea acestei redistribuiri utilizatorul să poată comenta sau să reacționeze la o postare fără să și-o însușească.

După cum puteai înainte să distribui o postare cu prietenii tăi prin mesaje directe, private, acum o poți face în public, prin povești și numai dacă acea postare provine de pe un cont public, nu privat.

Cei de la Instagram spun totuși că dacă nu dorești ca postările tale să fie redistribuite public, poți seta asta din setări.

Pentru a redistribui o postare în propria ta Poveste, mai întâi apeși pe iconul ce reprezintă un avion din hârtie, la fel cum o faci momentan atunci când vrei să trimiți o postare prin mesaje directe, doar că acum vei observa o nouă opțiune de a crea o Poveste. Apasă această opțiune pentru a vedea cum acea postare se va transforma ca un sticker cu un fundal costumizat.

Îl poți rotii, scala sau muta de colo-colo și poți apăsa pe el pentru a deschide noi stiluri. Desigur poți adăuga propriile comentarii, desene sau alte decorații peste acest “sticker” (abțibild), așa cum o faci atunci când distribui o poza în Povestea ta.

Odată postată, Povestea va arăta numele de utilizator a postării originale care va duce la postarea originală.

Instagram spune că această opțiune nouă este deja prezentă pe Android urmând să apară și pe iOS în săptămâna următoare.